SD vs Sannfinländarna

Det har precis varit parlamentsval i vårt granland Finland. De stora vinnarna i valet blev Sannfinländarna med 19.0 %. Sannfinländarna är ett högerpopulistiskt missnöjesparti precis som våra egna Sverigedemokrater. Den stora skillnaden är att i Finland finns det knappt några muslimer eller mörkhyade människor att bedriva hatpolitik emot. I Finland har man löst detta genom att hacka på… svenskarna.

 

Det kan låta märkligt i våra öron, och kanske främst i en sverigedemokrats förvirrade huvud. Min personliga mening är att detta inte är en helt konstig åsikt.

Finnland är i enlighet med deras konstitution ett tvåspråkigt land. Finska och Svenska. Det betyder att tillexempel all samhällsinformation skall finnas på båda språken. Det är obligatorisk svenskundervisning i skolorna, ovs. Detta är en enorm kostnad för den finska staten.

Till detta bör läggas att endast 5.5% av Finlands befolkning är svensktalande. Det betraktas i mångas ögon alltså som en mycket onödig kostnad att underhålla svenskan i samhället. Detta är en av de främsta orsakerna till Sannfinländarns stora framgång. En annan bidragande orsak är att det svenska språket anses en del elitistiskt bland finländarna då det är en kvarleva från den tiden då svenskarna utgjorde större delen av det byråkratiska skiktet.

Min mening är som sagt att det är ganska onödigt att ett land där nästan ingen vill lära sig svenska, enligt konstitutionen skall göra det ändå. Dessa pengar skulle kunna användas till mycket annat, exempelvis att utvidga det engelska språket i Finland. Jag menar inte att finländare är generellt sämre på engelska, utan att det bara kanske skulle vara bättre investerade pengar;)

Dock tycker jag att det är tråkigt att det skall släppas in ett missnöjesparti i parlamentet på grund av detta ”problem”.

 

Ett populistiskt främlingsfientligt parti i vårt grannland. Man kan tro att detta för en stund skall ta dumstruten ifrån våra egna rikspuckon. Men nej, Sverigedemokraterna tog genast chansen att visa att dem minsann är lite dummare.

 

Sannfinländarna är den enda gruppen i världen som öppet föraktar det som Sverigedemokraterna gör allt för att värna om, nämligen svenskarna. Det kan då tyckas som en naturlig reaktion att Sverigedemokraterna fördömer dessa svenskhatare. Men icke. Det första vår käre Jimmy Åkesson går ut och gör är att gratulera sin naturliga nemesis.

 

Åkessons gratulation är tvetydig i min mening. Ovanstående stycke visar att han är en idiot. Dock går det i riktning med hans politik att var land har ett folk och alla andra kan dra åt helvete. I bakhuvudet bör man i detta fall ha två saker. Dels att Sverigedemokraterna har som sin främsta paroll att stoppa den ”extremt dyra invandringen”, och dels att om de 5.5% svenskarna i finnland inte skall få stanna i Finland vart ska dem då ta vägen. I mina ögon ser det ut som om vi har en ordagrann massinvandring att se fram emot.

Paradoxalt? Jag bara spekulerar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0